Härligt med en redovisningsbyrå

Härligt med en redovisningsbyrå

Hej på er!

Jag kom precis tillbaka till kontoret i Nacka efter ett längre möte med min redovisningsbyrå. Vi startade tidigt idag på morgonen med en frukost och lite småprat innan vi efter ett tag gick över till min ekonomi. Där fick jag en total insyn i hur det faktiskt går för mitt företag och det känns riktigt bra med en redovisningsbyrå som kan läsa ut alla siffror för jag vet ingenting om det ämnet. Det visade sig att jag flyter på väldigt bra ekonomiskt med betydligt högre intäkter än utgifter, men jag som aldrig nöjer mig ville givetvis veta vad jag kunde göra för att öka vinsten ännu mer. Vi satt en stund och kollade på mina utgifter och vad de berodde på. Som fotograf är det mycket resande och jag tror att jag snart har betat av varenda stad i vårat avlånga land. Jag tar givetvis betalt beroende på hur långt ifrån Nacka arbetet ligger men problemet som vi såg bland utgifterna var att jag flyger betydligt mer än vad jag behöver. Visst behöver jag ha med mig massa utrustning men jag har två resväskor som jag använder mig av där jag får i allting, ni kan ju tänka er vad det blir i flygkostnader med två väskor i incheckningen.

Egentligen flyger jag för att det går så fort men jag och min redovisningsbyrå kollade lite på hur lång tid det skulle ta och åka tåg till mina platser och det visade sig att det tar ungefär lika lång tid, dessutom är det mer miljövänligt. Jag kan givetvis inte åka tåg överallt eftersom det blir en del byten och liknande, men istället för att ta flyget till Göteborg och Malmö så går det smidiga tåg dit. Min nya plan nu är att jag ska börja åka tåg mer och krävs det flyg så ska jag börja ta betalt för vad transporten kostar istället för att ha ett fastpris beroende på avstånd. En redovisningsbyrå kan verkligen vara till nytta ibland.  


Kommentarer är stängda.